En Comú Podem (ECP) ha triat Santa Coloma de Gramenet per a l’acte central de campanya per a les eleccions a Catalunya 2021. La candidata, Jéssica Albiach, ha tingut l’escalf de dos convidats estrella: el vicepresident del Govern espanyol, Pablo Iglesias, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Els comuns han fet gala de les polítiques que han empès des de l’Estat i l’Ajuntament, i Albiach ha demanat mobilitzar el vot d’esquerres per “barrar al pas” a l’extrema dreta.

En una trobada sense massa festivitats per la covid-19, Colau ha afirmat que, a la ciutat, Barcelona En Comú “ha aconseguit coses que al principi ens deien que eren impossible“. “Allò que no havien fet altres, nosaltres ho hem fet quan hem arribat al govern: una elèctrica pública, un dentista municipal i més habitatge social“, ha insistit Colau. La batllessa ha erigit la formació com l’única alternativa al govern de JxC i ERC.

Iglesias: “És clar que canvien coses quan estem al govern”

Al seu torn, el vicepresident del Govern espanyol, Pablo Iglesias, ha lloat la tasca d’Unides Podem al govern de coalició amb el PSOE. Ha dit, per exemple, que si no fos per ells, no s’haurien aturat els desnonaments durant l’estat l’alarma. De fet, Iglesias ha premiat la gestió que l’Estat ha fet de la pandèmia i l’ha contraposada a la del govern català: “Tothom a Catalunya sap que les polítiques que s’han impulsat aquí no tenen res a veure amb les que s’haurien pres si nosaltres estiguéssim al govern”.

“És clar que canvien coses quan estem al govern, i la millor manera de demostrar-ho és l’agressivitat dels atacs que rebem“, ha dit Iglesias. El vicepresident i líder d’Unides Podem ha elogiat la figura de Jéssica Albiach i l’ha erigit com l’única alternativa per traslladar l’acció de govern de l’Estat i de Barcelona a la Generalitat. Sobre pactes postelectorals, ha volgut deixar clar que Albiach és “l’única candidata que diu clarament amb qui està disposada a arribar a acords“.

Iglesias, Albiach i Colau a l’acte central d’En Comú Podem

Albiach: “Sabem que els de Vox aniran a votar”

La presidenciable d’ECP, per la seva banda, ha apel·lat al vot de l’esquerra perquè l’extrema dreta perdi força: “El 14-F ni un sol vot es pot quedar a casa. No pot ser, perquè els de Vox no fallaran. Sabem que estan molt mobilitzats i estaran al col·legi com un clau”. De nou, Albiach ha plantejat el vot als comuns com a “segur” i s’ha presentat com l’alternativa al “desgovern” de JxC i ERC, que ha tornat a titllar de “desgavell”.