(ACN) El portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, afirma que el nacionalisme ha causat perjudicis en l’àmbit més íntim: “Hi ha amics que ja no ho són, companys de feina que no es parlen i famílies que ja no es reuneixen”. També l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, demana concentrar en el PPC el vot constitucionalista per superar aquesta etapa que “ha trencat les famílies i les amistats”. Per la seva banda, el candidat del PPC a les eleccions del 14-F, Alejandro Fernández, ha acabat titllant de “ridícul” el “projecte de divisió” del populisme i l’independentisme.

Davant d’aquest escenari, Alejandro Fernández assegura tenir la recepta. “És compatible tenir principis ideològics insubornables i ser dialogant. És compatible ser proper i traslladar missatges a la col·lectivitat que uneixen tothom independentment de les idees”, ha afirmat el candidat popular a la presidència de la Generalitat en un acte aquest dissabte a la torre de Collserola.

Segons Josep Bou, el PPC és qui coneix “perfectament” Catalunya i “la seva manera de ser, pensar, sentir i estimar”. El portaveu popular a l’Ajuntament de Barcelona assegura que la situació a Catalunya és “gravíssima” i defensa que el Partit Popular és qui pot treballar per construir una Catalunya “única” on es “fongui” la catalanitat i la hispanitat.

“El PPC ha d’unir el constitucionalisme”

Martínez-Almeida, per la seva banda, acusa el govern català d’estar “allunyat” de la ciutadania, afavorint aquesta divisió social. “Hi ha d’haver un projecte d’unitat que acabi amb la divisió i amb la confrontació. Igual que el PP ha d’unir la centredreta, el PPC ha d’unir el constitucionalisme”, ha afirmat.

En aquest sentit, l’alcalde de Madrid demana al candidat popular a la presidència que treballi per esvair la “boirina” que hi ha a la política catalana i que “no deixa veure el que és realment important”. “Per a molta gent la seva única ideologia avui és poder guanyar-se la vida”, afegeix Martínez-Almeida.

Alejandro Fernández recull el guant i explica que es presenta a les eleccions per “recuperar l’estabilitat” a Catalunya i per guanyar el populisme “en la batalla de les idees”. El populisme i l’independentisme, assegura el candidat, són un “adversari terrible” perquè “treuen profit de les més baixes passions de l’ésser humà”.

García Egea avisa que la taula de diàleg és “el comiat de solters” d’un futur tripartit

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha desembarcat aquest cap de setmana a la campanya electoral del PPC per avisar que la taula de diàleg Estat-Generalitat que el govern espanyol s’ha compromès a convocar després del 14-F és “el comiat de solters” d’un futur tripartit. Utilitzant llenguatge pandèmic, García Egea crida als votants constitucionalistes a evitar la “segona onada” del tripartit a Catalunya en benefici del creixement econòmic i la prosperitat.