La cap de files de Barcelona en Comú i candidata a la reelecció, Ada Colau, ha protagonitzat aquest diumenge el segon acte gran del partit en la campanya per les eleccions municipals 2023. La seva oposició a l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-el Prat ha centrat la trobada tradicional de la Paella del Baix, en què Colau s’ha presentat com l’única garantia per aturar el que considera “un pelotazo urbanístic”. L’alcaldable s’ha acompanyat de noms forts de la formació, com la líder Jéssica Albiach, el diputat al Congrés, Gerardo Pisarello, o l’eurodiputat Ernest Urtasun, i alcaldables metropolitans, com el del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, o de Castelldefels, Candela López.

“Els únics que vam dir ‘no’ a l’ampliació vam ser nosaltres”

Colau ha recordat que l’ampliació suposaria destrossar l’espai natural de la Ricarda, més emissions contaminants i l’arribada de 20 milions turistes més a Barcelona. “No oblidarem mai la reunió en què un representant d’AENA ens va amenaçar amb el projecte d’ampliació de l’aeroport, i els únics que vam dir no clarament vam ser Lluís Mijoler i jo, perquè tots els altres van callar”, ha denunciat Colau.

L’alcaldable ha advertit que si el PSC i Junts pacten per governar l’Ajuntament de Barcelona, l’acord tindria com a eix principal reprendre ampliació de l’aeroport. Per això, ha fet una crida a mobilitzar el vot progressista i ecologista. “El que necessita el nostre territori és moltes més inversions en rodalies”, ha conclòs.

“Macroocurrències” del PSC i Junts

La líder dels comuns, Jessica Albiach, ha acusat el PSC i Junts de tenir un model especulatiu amb “macroocurrències” com l’ampliació de l’aeroport, “els Jocs Olímpics d’Hivern sense neu i el casino més gran d’Europa”. Ha afegit, a més, una “nova macroocurrència, la celebració a Catalunya d’un campionat mundial de golf, la Ridercup, en un moment de sequera, amb el suport Junts i el PSC no trigarà a sumar-s’hi”, ha dit Albiach. L’eurodiputat, Ernest Urtasun, ha lamentat que “Catalunya té el Partit Socialista més conservador d’Europa, amb Jaume Collboni i Salvador Illa al capdavant.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?