Neus Munté, Victòria Alsina i Joana Ortega han encapçalat l’acte d’aquest diumenge de Trias per Barcelona, als Jardins de Can Xiringoi, a Nou Barris, que ha servit per donar protagonisme a les dones que formen part de la candidatura: “Volem una Barcelona feminista no només de discurs. N’hi ha que s’omplen la boca de dir que són els paladins de la defensa del feminisme, i després no fan res“, ha etzibat Xavier Trias. Entre les propostes en clau feminista de Trias per a aquestes eleccions municipals 2023 a Barcelona, destaca la voluntat d’elaborar pressupostos amb perspectiva de gènere, reforçar el programa d’intervenció contra la violència masclista per eliminar les llistes d’espera o crear un programa d’inserció laboral per a les dones en situació de prostitució.

Victòria Alsina: “El feminisme que impera és dogmàtic”

La preocupació pel creixement dels “discursos negacionistes del feminisme per part de l’extrema dreta” ha estat present en l’acte. Però la número 4 de la candidatura, Victòria Alsina, també s’ha mostrat preocupada per un feminisme que considera excloent: “El feminisme que impera és dogmàtic i vinculat a l’esquerra populista. No totes les dones ens hi sentim còmodes. Som diverses i el feminisme ha de captar la diversitat”.

Dard de Neus Munté a Yolana Díaz

La número dos de la llista de Trias, Neus Munté, ha llançat un dard contra la vicepresidenta segona del Govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz, que aquest dissabte va ser a Barcelona per donar suport a la candidatura de Barcelona en Comú: “No coneix les xifres de violència contra les dones que té la nostra ciutat, o la solitud no desitjada que pateixen les dones grans. Ella és una altíssima responsable de l’Estat. Estaria bé que fes complir amb la llei de dependència“, ha dit.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?