L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha mostrat “sorpresa i decepció profunda” per l’acord entre la Generalitat i l’Estat per ampliar l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat. “Lamento que s’hagi trencat el diàleg”, ha criticat l’alcaldessa, que també ha acusat el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, de convertir-se en el “portaveu d’Aena” i d’haver “comprat el 100 % del discurs d’Aena”.

En una atenció als mitjans de comunicació aquest dimarts, Colau ha demanat a la Generalitat i el govern central que rectifiquin sobre l’acord que s’ha fet “d’esquenes a la ciutadania“, en una “reunió gairebé secreta i precipitada” a l’inici del mes d’agost. L’alcaldessa reclama també “desemmascarar la gran mentida” que suposa, a parer seu, dir que l’acord es fa per fomentar l’economia: “L’ampliació de l’aeroport és apostar per un model del passat” que serà “un negoci per a unes poques empreses a costa d’especular amb el territori” i que afavorirà “el turisme massificat“. Davant d’això, Colau ha estat contundent: “El que necessitem és una economia del futur“.

Posicions diferents amb Collboni

La posició de Colau (BComú) respecte a l’ampliació de l’aeroport és diferent de la del primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni. El socialista ha celebrat l’acord i el qualifica d’un “triomf del sentit comú”. Aquesta diferència entre els socis de govern de Barcelona s’ha evidenciat diverses vegades els últims mesos, en què la formació de Colau ha rebutjat frontalment el projecte inicial plantejat per Aena, mentre que els socialistes l’han defensat però “amb exigències”. De fet, aquestes diferències s’han vist en votacions a comissions a l’Ajuntament de Barcelona.