L’Ajuntament de Barcelona i l’Associació Empresarial de Centres d’Assistència Dental (AECAD) han signat un acord per oferir descomptes d’entre el 35 i el 40 % en un centenar de dentistes de la ciutat. Se’n podran beneficiar els usuaris de la Targeta Rosa i de la targeta Barcelona Solidària (agrupa diferents ajuts econòmics), unes 266.000 persones segons l’Ajuntament.

L’acord no implica l’aportació econòmica de cap de les parts i les clíniques dentals assumiran els descomptes. El consistori estima que les persones beneficiàries dels descomptes pagaran entre 18 i 20 € per una higiene dental i menys de 400 euros per a pròtesis complertes. “Reduir el preu no vol dir una manca de qualitat, l’acord vetlla per la qualitat dels tractaments i de les clíniques”, ha dit Joan Josep Guarro, president de l’AECAD. Un web mostrarà les clíniques adherides a l’acord.

El dentista municipal, en espera

Aquest acord no anul·la la voluntat de l’Ajuntament de crear un dentista municipal amb preus més econòmics, com va aprovar el Ple el gener del 2019. Al juny, però, un jutge va suspendre cautelarment l’acord del plenari per un contenciós que hi va presentar el Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya.

La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha dit que esperen que les mesures cautelars s’aixequin en breu i que es pugui reprendre el projecte. La intenció, ha explicat Tarafa, és poder posar en marxa les dues primeres clíniques municipals el primer semestre del 2021. A banda, l’Ajuntament ja ofereix un servei odontològic gratuït per a persones vulnerables derivades pels serveis socials.