La presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, Luz Guilarte, lamenta les conclusions dels informes encarregats per l’Ajuntament sobre la idoneïtat de l’Hermitage a la Barceloneta i denuncia que han estat sotmesos a la voluntat del govern municipal: “Ada Colau no volia l’Hermitage i no l’ha volgut mai”. En una entrevista al programa ‘bàsics‘ de betevé, la líder municipal del partit taronja creu que aquest tipus d’informes “tenen una tendència a donar suport a allò que vol l’alcaldessa” i critica que el “sectarisme ideològic” de Colau hagi allunyat les possibilitats de portar el museu a la ciutat.

D’aquesta manera, Guilarte denuncia que ha estat una “oportunitat perduda” per crear llocs de treball, augmentar el turisme i descentralitzar-lo. Guilarte també ha criticat el govern de Colau pel que fa al pressupost municipal, que qualifica de “canvi de cromos” entre BComú, el PSC, ERC i JxC. “ERC i JxC no fan d’oposició”, ha dit. Davant d’això, la presidenta del Grup Municipal de Cs defineix el seu partit com “l’oposició forta i responsable” que necessita l’Ajuntament. Sobre les ordenances fiscals, Guilarte ha insistit que suposen un “impuestazo” per als barcelonins.

També ha criticat el plantejament d’algunes mesures per lluitar contra la contaminació, com la zona de baixes emissions (ZBE), un dels projectes més importants en el marc de la declaració d’emergència climàtica. “Colau diu que estem en emergència climàtica. El que hi ha és un canvi climàtic”, ha volgut puntualitzar la líder del partit taronja a l’Ajuntament, que demana “no crear alarma” de la situació i fer una “transformació progressiva” de la ciutat per, ha dit, no perjudicar la població més vulnerable.