Quan en Jordi va anar a buscar la seva bicicleta a l’aparcament que hi ha al carrer de Sepúlveda entre els carrers de Tamarit i Viladomat es va trobar que se l’havien endut. Al seu lloc hi havia un triangle del dipòsit municipal que indicava que es tractava d’una bici abandonada. Explica que feia només dos dies que l’havia deixada en aquest punt i creu que l’Ajuntament ha actuat “de forma arbitrària”. “M’han robat la bici de forma legal“, explica el Jordi, i afegeix que li van trencar el cadenat i l’hi van deixar al costat del triangle.

L’Ajuntament assenyala, des del compte de Twitter de Mobilitat, que “pel tipus de cadenat utilitzat, sembla més un robatori que una retirada per abandó”. Ara bé, afirma que la competència en aquesta casos és de la Guàrdia Urbana i recomana a l’usuari que presenti les al·legacions pertinents.

En Jordi viu a Salou però treballa a Barcelona i diu que necessita el vehicle per anar de Vila-seca a la seva localitat des que ja no té parada de tren. Afirma que el dia que es va quedar sense bici va trigar una hora a peu a fer el trajecte. La seva bicicleta és actualment al dipòsit municipal de Joan Miró. Diu que no l’ha anat a buscar perquè actualment no es pot permetre els 73 euros de multa que val enretirar el vehicle sense comptar el recàrrec per cada dia que passa a les instal·lacions de l’Ajuntament.

La màgia de Twitter

Després d’haver perdut la bici en Jordi va publicar un tuit per explicar què li havia passat. Aquest salouenc ha quedat sorprès de la solidaritat que ha despertat la seva piulada. Explica que li han ofert suport legal, bicis i fins i tot diners per poder anar a buscar la bicicleta al dipòsit.

Supòsits en què la Guàrdia Urbana pot retirar un vehicle

Les causes que poden motivar la retirada d’un vehicle són, en primer lloc, estar estacionat un període superior a un mes en el mateix lloc. En aquest cas, al cap de vuit dies de no moure el vehicle l’Ajuntament inicia un tràmit que es pot allargar 30 dies. Primer ha de fer un avís previ a la retirada, i al cap d’unes setmanes es retira. En segon lloc, no tenir les plaques de matrícula (en cas de vehicle amb matrícula). I finalment, presentar un aspecte degradat (signes d’abandó com rodes desinflades, manca de seient) o signes que n’evidenciïn la impossibilitat de moviment.