No hi haurà sorpreses: Manuel Valls i Eva Parera (Barcelona pel Canvi) diran “no” al pressupost municipal del 2020, que es votarà en el ple d’aquest divendres, malgrat que en comissió deixessin la porta oberta a una possible abstenció. Valls ha lamentat que el govern municipal no ha tingut “voluntat política” per negociar amb el seu grup. “Sempre hem estat disposats a discutir, però no hi ha hagut discussió”, ha afirmat Valls.

El líder de BCN Canvi ha explicat que en els últims dies hi ha hagut contactes amb regidors socialistes, però els ha recriminat que no busquessin l’acord abans: “El PSC no lidera, en aquest Ajuntament, i va al darrere de les iniciatives de l’alcaldessa”. Manuel Valls ha criticat que l’acord pressupostari amb ERC i JxC a Barcelona només busca la reciprocitat per tenir comptes a la Generalitat: “Barcelona no pot ser moneda de canvi d’interessos que no tenen a veure amb els ciutadans”.

Barcelona pel Canvi veu positiu que en els comptes augmenti la partida per a habitatge social, la dotació per ampliar la plantilla de la Guàrdia Urbana i inversions com la biblioteca de Sarrià. Tot i això, Valls ha criticat l’augment de taxes i impostos, que veu “excessiu, inoportú i injust” i ha dit que troba a faltar “un projecte de futur ambiciós per a Barcelona”.

El “no” de Valls se suma al de Ciutadans i el PP. El pressupost del 2020, però, s’aprovarà amb una àmplia majoria de 33 dels 41 regidors, els del govern (BComú i PSC), Esquerra i Junts per Catalunya.