El regidor de Junts per Catalunya Ferran Mascarell ha criticat que els quatre informes que ha presentat el govern municipal per dir “no” al museu Hermitage “no són convincents ni concloents”. Segons Mascarell, els documents “expressen el rerefons d’ideologisme que està portant el govern sobre els temes museístics” i ha retret la “manca d’ambició” de l’equip d’Ada Colau i Jaume Collboni en aquest terreny.

El regidor de JxC també ha reclamat saber quines converses hi ha hagut entre els promotors del projecte i la ciutat, i ha lamentat la pressió que està rebent l’Hermitage perquè no es faci: “Ningú posarà en dubte si allà hi van centres comercials i en canvi s’estan fent informes a dojo pel museu”, ha sentenciat.

Es dona la circumstància que Mascarell era conseller de Cultura (amb Artur Mas de president de la Generalitat) quan la idea d’obrir una sucursal de l’Hermitage al port va aterrar a Barcelona. De fet, Mascarell i Mas van viatjar fins a Rússia, l’any 2012, per reunir-se amb l’executiu del país.

Cs, PP i Valls hi veuen una oportunitat perduda

En una línia molt similar s’han expressat Ciutadans, el PP i Barcelona pel Canvi. En un comunicat, Cs assegura que “rebutjar l’Hermitage és una nova oportunitat perduda”, mentre que el partit de Manuel Valls (BCN Canvi) avisa que es tracta “d’un nou fracàs de l’Ajuntament“. I afegeix que els informes presentats aquest dimarts “tenen com a únic objectiu donar cobertura a una decisió ja presa pel govern municipal”.

Des del PP, Óscar Ramírez lamenta que “el govern municipal diu ‘no’ per sistema a noves iniciatives per millorar l’oferta cultural”.