Clínica 1.001 dents

El dentista municipal que va impulsar el govern Colau no serà una realitat immediata. El Jutjat Contenciós Administratiu número 7 de Barcelona ha suspès cautelarment l’acord que l’Ajuntament va prendre el passat 29 de març. La petició a Justícia la va fer formalment el Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC), que va presentar un recurs perquè considerava que el consistori no tenia les competències per crear serveis odontològics. De fet, és que el que ha vist la jutgessa, que ha fet efectiva la mesura cautelar per una “possible falta de competència de l’Ajuntament”.

El COEC s’ha mostrat satisfet per aquesta decisió judicial i, en una nota de premsa, ha manifestat que confia que el consistori “aturi qualsevol acció” relacionada amb la creació de les clíniques dentals municipals. A més, també demanen a d’altres municipis que “siguin conseqüents” amb aquesta resolució i facin marxa enrere en les promeses electorals que havien formulat en aquest mateix sentit.

L’Ajuntament presentarà un recurs en contra

El consistori ha respost a aquesta mesura cautelar. Fonts municipals han explicat a betevé que consideren que es tracta d’una resolució judicial “poc motivada” i, per aquesta raó, han decidit presentar-hi un recurs en contra davant el TSJC. Amb tot, des de l’Ajuntament estan convençuts que les lleis els emparen a dur a terme aquest tipus d’activitat econòmica que, asseguren, “suposa una millora en la vida de la ciutadania.”

Quina oferta preveia l’Ajuntament?

Segons el consistori, la intenció era la de tractar totes aquelles patologies bucodentals que no cobreix el sistema sanitari públic però que, tot i això, minven la qualitat de vida de les persones. En concret, s’hi havien de tractar les càries i les arrels, a més dels curetatges, higienes dentals, fèrules de descàrrega i pròtesis removibles. La previsió era que cada any es fessin unes 4.000 visites i 2.000 tractaments des d’un local del districte de Nou Barris.