Els col·lectius més vulnerables de la ciutat ja tenen les visites al dentista pagades. L’Ajuntament de Barcelona ha estrenat un nou servei municipal d’odontologia dirigit a adults amb pocs recursos que, fins ara, tenien dificultats per accedir als tractaments que la cobertura universal no garanteix. Les visites i els tractaments es financen amb el pressupost que el consistori dedicava a l’extinta mútua pública PAMEM i, de fet, la clínica s’ubica a les instal·lacions que ocupava, a la Nova Esquerra de l’Eixample.

Amb la posada en marxa d’aquest servei, el govern municipal pretén escurçar les barreres d’accés al dentista amb què topa la població de menys recursos ja que, en ocasions, les clíniques privades són l’única opció per tractar determinades patologies. Per accedir a l’atenció bucodental que ofereix l’Ajuntament, l’usuari ha de complir tres requisits:

  • Ser atès pels Serveis Socials municipals i fer ús d’algun equipament d’ajuda, com ara centres per a persones sense llar o dirigits a drogodependents. De fet, són els mateixos professionals dels Serveis Socials els encarregats de derivar els pacients.
  • Tenir uns ingressos per sota del llindar del 0,93 de l’indicador de renda de Suficiència de Catalunya (IRSC), és a dir, guanyar 529,28 euros al mes o una quantitat inferior.
  • Presentar un certificat que acrediti que es necessita un tractament no inclòs en la cartera de la xarxa pública d’atenció primària.

Quins tractaments inclou el servei?

Segons el consistori, s’hi tracten totes aquelles patologies bucodentals que no cobreix el sistema sanitari públic però que, tot i així, minven la qualitat de vida de les persones. En concret, s’hi tracten les càries i les arrels i s’hi fan curetatges, higienes dentals, fèrules de descàrrega i pròtesis removibles. Es preveu que, cada any, es facin unes 4.000 visites i 2.000 tractaments.

També acull servei de podologia

Les instal·lacions de l’antiga mútua PAMEM també acullen servei de podologia per a persones vulnerables i es preveu que, en un futur, s’hi estreni un altre servei de medicina esportiva dirigit a aquest col·lectiu. Això se suma a quatre centres especialitzats en atenció a la dependència que s’estan posant en marxa a la ciutat.

Servei Odontologia Municipal exterior[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Les entitats que ofereixen serveis de salut dental gratuïta avisen que estan saturades” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/salut-dental-gratuit-persones-vulnerables-taula/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]