El carrer de Balmes podria tenir radars de velocitat a partir dels propers mesos. Ho ha assegurat la regidora de mobilitat, Rosa Alarcón, a ‘El matí de Barcelona’, després que hagi confirmat que s’està estudiant instal·lar-ne a diverses artèries principals de la ciutat on s’ha comprovat que no es respecta el límit de velocitat de 50 km/h.

Alarcón també ha explicat que Balmes seguirà les passes del carrer d’Aragó, on el consistori ja està sospesant la possible instal·lació de radars. Les càmeres de velocitat de Balmes serien pedagògiques en primera instància (és a dir, avisaran els conductors que no respectin el límit) i es podrien convertir en radars sancionadors més endavant: “En el moment en què no funcionin [les càmeres pedagògiques], anirem a radars sancionadors”, ha sentenciat Alarcón.

De fet, al passeig marítim de la Barceloneta, ja es va instal·lar un radar pedagògic però, tot i això, molts conductors seguien passant de la velocitat màxima (30 km/h). Per això s’ha decidit canviar aquest radar pedagògic per un de sancionador.

Aquesta mesura s’engloba dins d’un paquet d’actuacions per millorar la seguretat als carrers de Barcelona i protegir la qualitat de l’aire. La setmana passada, l’alcaldessa, Ada Colau, va anunciar que un cop al mes es tallaran al trànsit el carrer d’Aragó i la via Laietana, entre d’altres.