El dentista municipal recull un ampli suport entre els barcelonins, segons un enquesta encarregada per l’Ajuntament. Un 95,9 % veu bé que el consistori posi en marxa aquest servei —amb preus més econòmics—, que s’ha de votar definitivament al ple del 29 de març. Quan es pregunta si es faria servir, el 50,5 % diu que sí amb seguretat, i un 28,1 % afirma que probablement sí. A Nou Barris, els que el volen fer servir són el 98 %.

Amb aquestes dades, el govern d’Ada Colau confia que els grups d’esquerres que van donar suport al dentista municipal en l’aprovació inicial ho facin també en el ple de finals de mes. “Som optimistes perquè és una iniciativa en què tots guanyem”, ha afirmat la comissionada de Salut, Gemma Tarafa, que espera que “el context electoral no estigui per sobre del suport social i d’una necessitat que tenim”.

Tarifació social en clíniques privades

El servei de dentista municipal va despertar reticències entre el sector, que va acusar l’Ajuntament de no voler consensuar la proposta i d’enganyar amb els preus. El consistori s’ha compromès ara a fer un nou estudi per definir les tarifes. També ha acceptat treballar amb el sector que, un cop estigui en marxa el servei, les clíniques privades que ho vulguin puguin oferir una tarifació social amb preus per sota de cost a persones en risc de vulnerabilitat.

Segons el consistori, s’ha pactat també amb el sector que la primera consulta que s’obrirà, a finals d’any i amb vuit butaques, sigui en un dels barris amb indicadors socioeconòmics més baixos, molt probablement a Nou Barris. L’Ajuntament ha obtingut també un informe de l’Autoritat Catalana de la Competència que valora positivament el dentista municipal perquè creu que pot acostar-hi la població que no hi va per motius econòmics.