L’Ajuntament renovarà aquest 2020 la targeta Barcelona Solidària, que aglutinarà tots els ajuts econòmics que atorguen els serveis socials. En concret, la targeta servirà per canalitzar els ajuts en alimentació, el Fons d’Infància (0-16 anys) i els de la renda B-Mincome. El consistori preveu que se’n beneficiïn 16.000 famílies usuàries dels serveis socials, amb un pressupost de prop de 19 milions d’euros aquest 2020.

Amb la targeta Barcelona Solidària es podran comprar productes que cobreixen les necessitats bàsiques, com ara alimentació, roba, calçat o material escolar. A més, es podran pagar matrícules docents, rebuts i altres abonaments. Totes les persones beneficiàries tindran un seguiment obert per part dels serveis socials. La targeta serà nominal i no permetrà treure diners en efectiu.

Amb la unificació de tots els ajuts en una sola targeta, es vol simplificar la burocràcia en la concessió de prestacions, així com avançar cap a un model “més humanitzador i menys estigmatitzant” dels serveis socials, segons ha explicat la comissionada d’Acció Social, Sonia Fuertes.

Descomptes en alguns comerços

Els usuaris de la targeta Barcelona Solidària podran beneficiar-se de descomptes i avantatges en alguns comerços. En l’actualitat ja hi ha una cinquantena de parades de mercats municipals, de l’àmbit de la salut o establiments diversos que s’han sumat a la iniciativa i ofereixen descomptes. La intenció de l’Ajuntament és buscar més entitats i comerços que vulguin oferir algun tipus de benefici als usuaris de la targeta.