Roba d'estiu

El mes de maig arribarà amb una calorada intensa i la setmana vinent comenarà amb calor d’estiu. En temps de confinament som més a casa i potser ens és fàcil trobar el moment per al temut canvi d’armari. A més, la sortida diària de les criatures al carrer segur que serà calorosa aquests dies i es farà evident la necessitar de guardar la roba d’abric.

Temps de final juny per començar el maig

Després dels ruixats de la matinada d’aquest dimarts, que han deixat entre un i tres litres per metre quadrat a Barcelona, s’obre un període anticiclònic que podrà portar el primer pic de calor de la temporada. Dimarts mateix es podran superar els 20 ºC a tota la metròpoli barcelonina, amb la qual cosa ja parlem de força bonança, però a partir de divendres la calor serà inusualment alta.

Entre diumenge i dimarts vinent es podrà arribar als 30 ºC a moltes comarques interiors, però a la costa els núvols baixos podran frenar l’ascens dels termòmetres i, en aquest cas, es mouran entre els 23 i els 25ºC a Barcelona.

L’ambient humit del litoral farà que la calor sigui més fàcil de suportar durant les hores diürnes que no pas durant les nocturnes. De fet, les nits seran especialment càlides i a Barcelona els valors mínims s’espera que siguin superiors als 15 ºC, motiu pel qual potser també ens farà nosa el nòrdic.

Aquest any doncs, la calor s’avançarà i no haurem d’esperar al que vaticina el refranyer popular de “Fins al 12 de maig el fred no diu me’n vaig” o “Fins a 70 d’abril no et llevis fil“.

Calor el primer dia per sortir a córrer

El Govern preveu que a partir del dia 2 de maig es pugui sortir a córrer, després de més d’un mes del decret d’alarma. Aquesta mesura coincidirà amb dies de calor intensa que, juntament amb l’aturada de l’activitat física, podrà facilitar que la fatiga sigui acusada. El cos, el cap, les cames i el cor necessitaran adaptar-s’hi.