Jardins Mossèn Cinto Verdaguer

(ACN) L’Ajuntament de Barcelona estudia de cara al proper cap de setmana obrir alguns parcs, en concret en barris on no hi hagi vies prou amples per caminar amb les distàncies mínimes. Així ho ha explicat l’alcaldessa, Ada Colau, en una entrevista a La Sexta, en què ha avançat que el que es busca en tot cas és “garantir que hi hagi espais suficients” perquè les famílies puguin sortir complint amb les distàncies físiques recomanades.

Colau ha demanat també no carregar contra els infants després d’algunes imatges del primer dia que es permetia la sortida de casa. “S’han vulnerat els seus drets durant sis setmanes”, ha destacat sobre el confinament total imposat als més petits pel Govern espanyol.

L’alcaldessa ha dit que no es pot associar els nens i nenes amb un incompliment “generalitzat” el primer dia en què es relaxaven les mesures de confinament. “De forma majoritària va haver-hi un comportament més que responsable”, ha remarcat. Amb tot, ha admès que “és cert que entre els adults va haver-hi incompliments”. “Cal cridar l’atenció i recordar que ens hi va la salut de tots, però això no és culpa dels nens i nenes”, ha afegit.

Segons ha relatat Colau, ella mateixa va sortir al carrer i va veure “moltíssimes famílies complint les normes”. El que sí que ha apuntat, però, és que “potser va ser un error” triar un diumenge com a primer dia per sortir de casa amb els infants. Aquest dilluns, però, ha dit que ja hi ha escenes de “més normalitat”.

Barcelona, ha dit l’alcaldessa, ha optat pel criteri de “màxima prudència” i va decidir no obrir platges ni parcs diumenge passat. Amb tot, ara estudia obrir parcs en alguns barris precisament per facilitar que es compleixi amb les distàncies mínimes.