“El col·lectiu està patint molt i està desolat”. Així de contundent s’ha manifestat el president d’Autònoms PIMEC, Miquel Camps, en una entrevista a betevé. Camps ha assegurat que reben “moltes trucades de gent que no sap què fer perquè les factures arriben, però les ajudes no“, i no saben com afrontar la crisi generada pel coronavirus.

En aquest sentit, el representant dels autònoms ha denunciat que “els préstecs de l’ICO no estan arribant”. Segons Camps, “els que han aconseguit signar [contracte] encara no han rebut els diners”. Aquesta situació els preocupa molt perquè “s’han de seguir pagant els lloguers” i perquè “no hem aconseguit aturar la despesa mensual recurrent“. A més, el president d’Autònoms PIMEC ha subratllat que és un col·lectiu “molt feble”, sense “estructura financera per aguantar una aturada tan llarga”.

Sobre l’ajuda econòmica de 300 euros que ha anunciat l’Ajuntament de Barcelona per als autònoms, Camps ha dit que és una mesura “benvinguda”, però que “tenim un gran incendi i necessitem mesures més ràpides i efectives“. Segons ha explicat, aquest subsidi arribarà “a una part del sector, però no tot”, i cobrirà, sobretot, “aquells que ja està cobrant la prestació social substitutòria”.

En canvi, el representant dels autònoms alerta que “n’hi ha molts que no arriben a tenir una disminució de la producció del 75 % i estan patint moltíssim”. Per això ha dit que “cal ajudar-los”. I ha demanat, per exemple, “revisar el decret d’estat d’alarma”, perquè hi ha autònoms “que no estan obligats a tancar, però no poden treballar”, com instal·ladors o dissenyadors, que s’han quedat sense clients. Per això proposa que “tots aquells que no puguin produir puguin fer un ERTO per força major“.

Camps també ha lamentat que caldria “estar parlant de quines mesures faran falta per poder tornar a obrir els nostres negocis“, però “estem encallats”. El president d’Autònoms PIMEC creu que els ajuntaments podrien oferir “subvencions” per poder pagar els elements de seguretat que faran falta per “donar confiança als clients”, però que, en canvi, estan oferint “ajudes directes perquè no arriben per on haurien d’arribar”.