“La situació és dramàtica” segons un grup de familiars de la Residència Amavir Diagonal, situada al carrer de la Llacuna, al Poblenou. Fa setmanes que denuncien la situació del centre, que actualment té el 85 % d’usuaris que han donat positiu de la covid-19. Els familiars alerten que si no es prenen mesures immediates “hi haurà un degoteig de defuncions“.

Els familiars expliquen que “les vides dels nostres familiars continuen en perill” i que de moment “hi ha hagut 21 morts, que sapiguem”. Per això, diuen que han enviat escrits a les diferents administracions públiques per tal que posin remei a aquesta situació. Fins i tot, s’han adreçat personalment en una carta al president de la Generalitat, Quim Torra. De moment però, només hem rebut resposta de la Diputació de Barcelona.

Fa poc més d’una setmana que la mare d’un dels portaveus de la plataforma de familiars, Perfecto Albarrán, va perdre la vida. “Em consola saber que almenys la meva mare ja no està patint el que estan patint les persones que continuen dins de la residència”, i afegeix Albarrán: “Tancades en una habitació de 8 m², dues persones, inclús sense poder moure’s del llit”.

Casos nous surten a la llum

Mentrestant, arriben més denúncies de geriàtrics de la ciutat que viuen casos similars. Segons treballadors de la Residència Fort Pienc, que volen mantenir l’anonimat per por de represàlies, la direcció no està tenint en compte les mesures per evitar contagis. Expliquen que els materials de protecció no són els adequats i que estan obligats a “fer-los servir durant set dies seguits“. També comenten que la distribució dels treballadors no és la correcta, i és que no tenen assignada una planta concreta, fet que, diuen, “no permet garantir la seguretat dels usuaris que no presenten símptomes”.

Des de betevé hem intentat posar-nos en contacte amb la direcció d’aquest centre però no ha estat possible.