El Gremi de Restauració ha demanat que a partir del 18 de maig els bars i restaurants puguin obrir les terrasses durant la nova fase intermèdia de desescalada de la pandèmia del coronavirus, la batejada com a fase 0,5. Els restauradors de Barcelona no es volen quedar enrere en la fase 0 mentre que altres negocis com els petits comerços podrien tenir permís per obrir sense cita prèvia a partir de la setmana que ve, si el Govern dona el vistiplau a la proposta de desescalada de la Generalitat i l’Ajuntament.

Obrir les terrasses al 50 %

El director general del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, ha explicat que “ja vam dubtar que fos un encert que aquesta setmana no es proposés avançar en la desescalada però això és un greu error”. Pallarols ha reclamat avançar a la fase 1, que permetria al sector obrir les terrasses al 50 % i amb distàncies de seguretat. El gremi demana al Departament de Salut que rectifiqui la proposta que ha fet a l’executiu central o bé que el Govern el desestimi.
Roger Pallarols ha dit que si es retarda l’obertura dels negocis serà molt perjudicial per als interessos de la ciutat. També ha alertat dels efectes devastadors per als restauradors si s’allarga la situació. I hi ha afegit que s’haurà de “començar a assumir la convivència amb la covid-19 durant una temporada i no podem permetre que guanyi una altre batalla, la de destrossar l’economia, el teixit productiu i tants llocs de feina relacionats”.

PIMEC també demana reobrir

PIMEC també ha dit la seva sobre la qüestió i, tot i que ha celebrat la proposta d’avançar a una fase intermèdia, també ha reclamat que s’autoritzi la reobertura de bars i restaurants. El president de la patronal ha dit que “les terrasses han d’obrir com més aviat millor”.