El desconfinament dels nens i nenes durant la pandèmia pel coronavirus va començar el 26 d’abril i, des de llavors, també han començat a sortir al carrer els fills de les internes de la presó de Wad-Ras. Els infants fan passejades amb els cuidadors del centre penitenciari i, posteriorment, els netegen les mans i el calçat que han dut.

Mares i nens, alleugerits

Actualment, hi ha set nens que viuen amb dones internes i que tenen menys de tres anys a la presó de dones de Barcelona. Els quatre més grans s’esbargeixen una hora al dia de 12 a 19 h després d’estar tancats més de 40 dies, quan es va decretar l’estat d’alarma.

La directora del centre, Soledad Prieto, explica que la sortida dels nens ha alleugerit les mares i les criatures. Afegeix que ho trobaven a faltar perquè normalment estan acostumats a fer vida fora de la presó, quan van a l’escola bressol o quan passen el cap de setmana amb familiars o una família d’acollida. Els altres tres nens que hi ha a Wad-Ras són nadons i el Department de Salut ha aconsellat, per raons sanitàries, que no surtin al carrer durant el procés de desescalada. Les mares i els seus nadons poden sortir a passejar en un pati del centre.

Els passejos amb els nens de Wad-Ras només van tenir un parèntesi d’uns dies. Es van haver de suspendre el 4 de maig perquè un infant es va posar malalt i va haver de ser atès en un hospital. El centre els va confinar per precaució, però la prova va ser negativa i, des d’aquest dimarts, poden passejar de nou.