Les patronals dels comerciants de Catalunya, PIMEComerç i Foment Comerç, han exigit al Govern espanyol que aclareixi i publiqui per escrit si els comerços poden fer rebaixes, ofertes o promocions en els propers dies per la crisi del coronavirus. Lamenten que el Govern espanyol canviï de criteri “cada 24 hores” i que el sector del comerç “ha estat en fals davant la possibilitat de fer aquestes promocions”.

Crítiques a les contradiccions del Govern espanyol

Alerten que les declaracions d’aquest dimarts del ministre de Sanitat, Salvador Illa, en què anunciava la prohibició de fer rebaixes en establiments físicsentren en profunda contradicció amb la interpretació de la disposició que va anunciar el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme” el 12 de maig. Sanitat va contradir el ministeri de Comerç, que en un principi havia anunciat que els establiments físics sí que podien fer rebaixes, al·legant que es volien evitar aglomeracions.

Tots han de poder fer rebaixes

El sector reivindica que tots els comerços han de poder fer rebaixes si es garanteixen els protocols de seguretat sanitària en la compra. Defensen que el deure del sector és protegir tant el personal que hi treballa com els clients, i a la vegada demanen el suport i facilitats per part de les administracions. “La liquiditat no arriba a les empreses i les factures s’han de pagar”, apunten des de PIMEComerç i Foment Comerç. I afegeixen que segons els seus càlculs, més del 30 % dels comerços no tornaran a obrir, i el percentatge creix cada setmana que passa.

“Desavantatge davant el comerç en línia”

Les patronals consideren que aquesta situació evidencia “el nul diàleg” del Ministeri de Sanitat amb el sector del comerç, durament colpit per la crisi de la covid-19 i que, “per rematar, se’l deixa en clar desavantatge respecte a la venda en línia”. Per això veuen extramadament preocupant que “es generin asimetries entre canals comercials” que només afavoreixin les diferències entre si.