El Comitè d’Empresa de Nissan ho té clar: mentre la companyia nipona no confirmi o desmenteixi les informacions sobre el tancament de la planta a Barcelona, el que hi ha són rumors o filtracions. I, per tant, no li pertoca fer-ne d’altaveu. Els representants de la plantilla es mostren prudents a l’hora de donar-hi credibilitat i recorden que la companyia automobilística té assenyalat el 28 de maig com a data per comunicar oficialment les decisions sobre la seva activitat industrial a escala mundial.

Ara bé, en un comunicat el comitè d’empresa exigeix el “desmentiment immediat de la notícia” i hi afegeix que, si no ho fa, “Nissan demostraria, una vegada més, que s’està rient no només dels treballadors i treballadores, sinó de les administracions tant catalanes com espanyoles”.

Rumors intencionats?

Els treballadors de Nissan admeten que la notícia sobre el tancament de la planta de la Zona Franca pot ser certa, però també apunten que pot ser un “intent més de desestabilització, tant de les converses que s’estan mantenint entre els governs i Nissan, com de les mobilitzacions que està efectuant la plantilla”.

Mesos de mobilitzacions

Els treballadors i treballadores de la companyia nipona fa mesos que es mobilitzen, els últims 11 dies fins i tot en forma de vaga indefinida, per reivindicar la continuïtat de l’activitat industrial de Nissan al país. Diuen que seguiran protestant fins a aconseguir un futur per a les seves plantes i, en aquest sentit, segueixen demanant un “compromís ferm” de la companyia en aquesta línia. A les administracions, els recorden el “deure de defensar el seu poble” i els insten a fer-ho fins a “les últimes conseqüències perquè, si cau Nissan, pot ser la primera de moltes“.