En temps de coronavirus proliferen les trobades per videoconferència. Els jugadors alevins del Barça han sotmès Ferrao a una bateria de preguntes i ens deixa una resposta impactant: “Quan tenia 17 anys vaig rebre una proposta del Gremio per fer una prova i dedicar-me al futbol 11. Havia d’estar-hi sis mesos i a les tres setmanes vaig dir que no, que volia continuar jugant a futbol sala”.

L’equip de Ronaldinho

El Gremio de Porto Alegre no és un equip qualsevol al Brasil. D’allí va sortir Ronaldinho Gaucho, que hi va jugar dues temporades abans de fer el salt a Europa.
El cas és que Ferrao diu que va estimar-se més jugar al parquet i en aquest esport ha aconseguit arribar al més alt. Aquest mes de març va ser reconegut com el millor jugador de futbol sala del món.

Lenisio, l’ídol de Ferrao

Els nois de la base del Barça li han preguntat quin era el seu ídol quan era petit i Ferrao no ha dubtat ni un segon: Lenisio, un gran jugador brasiler que va inspirar el joc del pivot blaugrana.

De petit era molt dolent

També sorprèn que Carlos Vagner Gularte Filho, “Ferrao”, assumeixi amb naturalitat que quan era petit “era molt dolent jugant a futbol sala, tot va canviar als 13 o 14 anys”. Quan va començar a destacar tenia un somni: “Jugar amb la selecció brasilera”. Quant a clubs en aquell moment el Barça no era una referència mundial com ara, per això no pot dir que des de petit volia vestir de blaugrana.

Aquella Copa del Rei

Ferrao ha jugat molts partits importants en les lligues brasilera, russa i espanyola però tria un partit de Copa del Rei com el millor de tots: la final del 2019 contra el Jaén, que va acabar amb el triomf culer per 5 a 2 després de perdre per 0 a 2 al final de la primera part.

 

El poder dels dracs

El número 11 del Barça diu que “sortir a jugar al Palau Blaugrana amb una afició com els dracs és espectacular i t’esperonen per fer-ho millor”. Diu que amb els jugadors que millor s’entén a la pista són Sergio Lozano, Dyego, Marcenio i Joselito.

Encara està lesionat

Ferrao va lesionar-se greument el dia 27 de novembreVa trencar-se el tendó d’Aquil·les. Els metges van pronosticar entre cinc o sis mesos perquè tornés a les pistes. Ara està a la recta final i no descarta poder ajudar l’equip en el play-off per al títol de Lliga que es jugarà a Màlaga.