Compareixença Buch aldarulls Barça Madrid

La Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya, un dels sindicats dels Mossos d’Esquadra, ha enviat un escrit al president de la Generalitat, Quim Torra, per demanar-li que destitueixi el conseller d’Interior, Miquel Buch. El sindicat acusa Buch de posar en perill els agents i els seus familiars durant la pandèmia del coronavirus. La USPAC diu que no s’han fet tests de PCR a la policia catalana abans de reincorporar-se al lloc de treball, malgrat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va ordenar-ho.

Els requeriments del TSJC

Diversos sindicats de la policia catalana han demanat en les darreres setmanes que la conselleria d’Interior faci tests als agents  que hagin estat en quarantena per haver mostrat símptomes o per haver estat en contacte amb positius. De fet, s’han arribat a fer com a mínim quatre peticions de mesures cautelaríssimes al TSJC per obligar la Generalitat a proporcionar les proves. El tribunal va donar la raó als sindicats en més d’una ocasió com en la petició de la demanda del Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), el Col·lectiu Autònom de Treballadors – Mossos d’Esquadra (CATME) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME) del 6 d’abril. També el 14 d’abril quan va estimar la reclamació de la USPAC i va instar el govern a facilitar les PCR.

Un cop rebut el requeriment del TSJC, Miquel Buch va dir en roda de premsa que alguns jutges demanaven coses impossibles, en referència que no hi havia prou tests a disposició de l’Administració. Per aquesta raó, la Generalitat va presentar un recurs el 21 d’abril i, posteriorment, una interlocutòria del tribunal el va desestimar el 4 de maig i Interior va començar a fer les proves. Com a conseqüència, el sindicat apunta que no s’han fet aquestes proves durant més de 21 dies i això ha suposat un risc per a la salut dels agents i familiars.

Acusacions de manca de transparència

La Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya considera que el departament ha actuat amb poca transparència. Acusa Interior d’amagar positius i obligar alguns agents a fer-se les proves ells mateixos. A més, el sindicat insisteix en la falta de formació del personal i material de protecció i que alguns agents s’han de comprar els EPI ells mateixos.