Una de les taules reservades del restaurant 7 Portes

Després de dies de debat i peticions del Gremi de Restauració, restaurants i bars no podran servir sopars a partir de dilluns, 26 d’abril. Era una de les flexibilitzacions de les restriccions a Catalunya que estava sobre la taula del Procicat, que ha aprovat aixecar el confinament comarcal a Catalunya, però no fer modificacions a l’horari de bars i restaurants.

D’aquesta manera, els establiments de restauració continuen tenint un horari limitat fins a les 17 h i, com a mínim, fins al 3 de maig no podran obrir per servir sopars.

Reobren bars i restaurants dels centres comercials

El que sí que s’ha aprovat és que, a partir del 26 d’abril, es permet la reobertura dels bars i restaurants dels centres comercials, tancats des del 16 d’octubre passat, fa sis mesos.

Sis mesos sense servir sopars

Des del 4 de març els establiments de restauració poden obrir de les 7.30 a les 17 h de forma ininterrompuda. En canvi, a la nit només poden servir menjar per emportar o a domicili. De fet, no es pot sopar en un establiment de restauració des del 16 d’octubre, fa mig any. En aquell moment es va decidir tancar els bars i restaurants i permetre només vendre menjar per consumir fora dels establiments.

Durant tots aquestes mesos, el Gremi de Restauració ha denunciat repetidament la greu situació econòmica en què es troben molts dels negocis. En una de les últimes campanyes, a més, el Gremi ha destacat el greuge comparatiu dels establiments catalans respecte d’altres comunitats autònomes, com Madrid o Andalusia.