El director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, exigeix a l’administració que prengui decisions “per impedir que no caigui cap altra empresa”. Durant la presentació d’una jornada sobre el futur de la restauració a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, ha assegurat que els governants no han estat capaços “d’equilibrar el funcionament de les empreses ni de donar protecció a les famílies”.

Quines restriccions i mesures hi ha a Catalunya?

Pallarols reclama “respecte ” per als professionals i les famílies del sector de la restauració. Considera que, durant la pandèmia, s’han pres decisions “molt severes” que, segons creu, no sempre s’han sustentat en la raó, i que han provocat el tancament de negocis que durant anys han estat viables. Les restriccions que s’apliquen a la restauració estan provocant un degoteig de baixes. Només la setmana passada Albert Adrià va anunciar que abaixava la persiana de cinc establiments seus a la ciutat. De fet, el Gremi assegura que la meitat dels establiments podrien acabar tancant.

“La hostaleria tornarà a ser el gran estàndard del futur”

El director del Gremi de Restauració creu que un cop superada la pandèmia, l’hostaleria quedarà “greument perjudicada i amb massa números negatius”. Tot i això, Pallarols és positiu. “L’hostaleria tornarà a ser un gran estàndard del futur“, assegura. “La nostra força serà determinant perquè tirem endavant com a sector i perquè Barcelona i Catalunya tornin a brillar com es mereixen, a partir dels nostres fogons, les nostres taules i els nostres professionals”, ha afirmat.