gent a la terrassa d'un bar de platja

A partir de dilluns, 26 d’abril, estaran permeses les reunions sense límits de grups bombolla. El que sí que es manté és la limitació d’un màxim de sis persones en les trobades. La mesura forma part del pla de desescalada de les restriccions que ha anunciat el govern.

Cal fer-ne un “ús racional”

Segons ha explicat el conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, “això no vol dir que hàgim de fer reunions amb quatre bombolles“. De fet, el conseller recorda que reduir la interacció social és la millor manera de prevenir els contagis. El secretari general de Salut Pública, Marc Ramentol, també ha alertat que cal fer un «ús racional» d’aquesta interacció social, i ha assegurat que confia plenament que es farà d’aquesta manera. El govern insisteix que la mascareta és essencial en tot el que es faci fora del grup bombolla, així com mantenir la distància social i la ventilació.

Fins ara les mesures vigents limitaven les trobades familiars a un màxim de sis persones i a dues bombolles de convivència. En el cas de la restauració, es manté la limitació de grups d’un màxim de 4 persones o dels integrats d’una bombolla de convivència.