(ACN / Redacció) El mercat d’oficines del districte 22@ comença a recuperar-se després del sotrac per la pandèmia. Segons un informe que ha presentat l’associació 22@Network i que ha elaborat la consultora immobiliària Cushman & Wakefield, durant el primer trimestre del 2021 el lloguer d’espais va augmentar un 60 % respecte del mateix període de l’any passat, quan va caure en picat per la situació sanitària.

Actualment, les taxes de disponibilitat d’aquesta zona oscil·len entre el 2 % i el 3 %, unes xifres que podrien augmentar fins al 7 % i el 8 % aquest any per “l’ajustament en l’activitat de contractació”. Javier Bernades, soci internacional de la consultora Cushman & Wakefield i president de la Comissió d’Urbanisme a 22@ Network, augura que hi haurà una lleugera frenada en la contractació d’espais durant el 2022 i el 2023.

El teletreball obliga a redissenyar espais

La pandèmia ha suposat un abans i un després en les relacions laborals. Tot i que el president del 22@Network, Enric Urreta, considera que cap a la tardor començarà un “retorn gradual” a les oficines, afirma que sí que canviaran dinàmiques i hàbits de treball. L’informe assenyala que el teletreball comportarà reduccions d’entre un 10 % i un 15 % de les superfícies de les oficines i un “redisseny” dels espais com a punts de “trobada i creació”.