llums nadal

Els llums de Nadal a Barcelona 2019 ja estan en marxa!

L’encesa dels llums de Nadal a Barcelona ha donat la benvinguda, com ja és habitual, a l’època nadalenca a la ciutat. Aquest any l’encesa ha estat a Sant Andreu, a la plaça de Can Fabra. La cita marca l’inici de la campanya comercial i el dia en què s’engeguen un munt d’activitats de Nadal, que s’allargaran fins al gener. Els llums de Nadal a Barcelona també estaran encesos fins al final de les Festes de Nadal. Estels, arbres, galets i altres motius de les festes il·luminaran la ciutat fins al 6 de gener.

Horaris dels llums de Nadal 2019

Del 28 de novembre al 6 de gener, des de les 17.30 h fins a la mitjanitllums Nadal Universitat

L’Ajuntament de Barcelona i els comerciants han pactat incrementar el nombre d’hores durant les quals s’encenen els llums de Nadal. Al llarg de la campanya comercial, l’enllumenat estarà encès durant 257 hores. Per la majoria de dies l’horari acordat d’encesa de les llums és des de les 17.30 h fins a la mitjanit, però canviarà depèn del dia de la setmana. A continuació et detallem l’horari dels llums de Nadal a Barcelona:

  • Dijous 28 de novembre, dia de l’encesa dels llums: de 18.30 a 00 h
  • De diumenge a dimecres (fins a l’11 de desembre): de 17.30 a 23 h
  • A partir del 12 de desembre: de 17.30 a 00 h
  • 24 de desembre: de 17.30 a 1 h
  • 25 de desembre: de 17.30 a 00 h
  • 31 de desembre i 5 de gener: de 17.30 a 2 h

Llums de Nadal a Urquinaona, via Laietana i el passeig de Gràcia

Una de les novetats d’enguany és que la via Laietana torna a tenir llums de Nadal, un espai que només en va tenir el 2014. A més, després dels aldarulls que s’hi van produir com a resposta a la sentència del procés, l’Ajuntament de Barcelona també ha decidit col·locar llums de Nadal a la plaça d’Urquinaona per simbolitzar la recuperació de la ciutat. D’entre els llums de Nadal, en destaquen aquestes papallones gegants, elements protagonistes acompanyats per unes caigudes de llums de cinc metres.

El Nadal 2019 a Barcelona, més enllà del centre

Ben a prop de la via Laietana, el Port Vell s’estrena com a escenari nadalenc. Del 5 de desembre al 5 de gener s’instal·la un mercat de Nadal al Port Vell, a la plaça del Portal de la Pau. També s’hi pot veure un arbre de Nadal gegant, de 31 metres d’alçària il·luminat amb tecnologia LED. Tampoc no hi falta un pessebre flotant davant de la rambla de Mar. Com sempre, Barcelona s’omplirà de fires i mercats de Nadal. Aquí pot trobar la teva fira de Nadal 2019 i consultar-ne els horaris.

Encesa de llums