De mica en mica, es van coneixent detalls de totes les novetats i com serà el Nadal 2019 a Barcelona. Un any més, l’encesa de llums de Nadal a Barcelona marcarà l’inici de la campanya comercial. L’espectacle d’enguany tindrà lloc el 28 de novembre a la tarda a Sant Andreu. Estels, arbres, galets i altres motius de les festes il·luminaran la ciutat fins al 6 de gener.

Com serà l’encesa de llums de Nadal a Barcelona?

dijous, 28 de novembre, a les 17.30 h a la plaça de Can Fabra

Els personatges dels contes seran els protagonistes de l’espectacle de l’encesa de llums de Nadal 2019. Enguany, Sant Andreu en serà l’escenari i la companyia teatral Dagoll Dagom dirigirà la posada en escena. L’acte tindrà una hora de durada.

Horaris dels llums de Nadal 2019

del 28 de novembre al 6 de gener, des de les 17.30 h fins a la mitjanit

Ajuntament i comerciants han pactat incrementar el nombre d’hores durant les quals s’encendran els llums de Nadal. L’horari acordat és des de les 17.30 h fins a la mitjanit. Així doncs, al llarg de la campanya de Nadal, l’enllumenat estarà encès durant 257 hores.

Llums de Nadal a Urquinaona, via Laietana i el passeig de Gràcia

Una de les novetats d’enguany serà que la via Laietana tornarà a tenir llums de Nadal, que només en va tenir el 2014. En el plec del concurs per il·luminar la via s’hi detalla que s’hauran d’instal·lar garlandes cada 30 metres com a màxim des de la plaça d’Urquinaona fins al passeig de Colom, per tant, com a mínim seran 43 garlandes. L’Ajuntament assumirà la totalitat del finançament.

A més, després dels aldarulls que s’hi van produir com a resposta a la sentència del procés, l’Ajuntament també ha anunciat que la plaça d’Urquinaona tindrà llums de Nadal per simbolitzar la recuperació de la ciutat.

L’Associació Passeig de Gràcia ja ha donat detalls de com serà l’enllumenat d’enguany. Unes papallones gegants en seran les protagonistes i estaran acompanyades per unes caigudes de llums de cinc metres.

Altres escenaris de Nadal

Ben a prop de la via Laietana, el Port Vell s’estrenarà com a escenari nadalenc. Del 5 de desembre al 5 de gener s’instal·larà un mercat a la plaça del Portal de la Pau. També s’hi podrà veure un arbre de Nadal gegant, de 31 metres d’alçària il·luminat amb tecnologia LED. Tampoc no hi faltarà el pessebre, que surarà davant de la rambla de Mar.