La via Laietana tornarà a tenir llums de Nadal aquest any 2019. Serà la segona vegada a la història, perquè se n’hi van posar per primer cop el 2014, però el Nadal següent ja no es va repetir. betevé ha tingut accés a la documentació de l’Ajuntament per triar l’empresa que instal·li l’enllumenat nadalenc.

El govern municipal ha pres la decisió de recuperar els llums de Nadal a via Laietana arran del nivell de trànsit que hi ha. Segons el document municipal, els cotxes “dificulten la convivència i afecten tant el veïnatge i els vianants, com al teixit comercial”. Per això, a través de l’enllumenat de Nadal i “altres activitats al carrer”, l’executiu vol “afavorir els vincles entre aquests col·lectius” i, per tant, fomentar les compres.

via Laietana

Per la seva banda, l’Associació de Veïns i Comerciants de Via Laietana ha rebut la notícia amb sorpresa però de molt bon grat. El vicepresident de l’entitat, Albert Mestres, ha celebrat que es recuperin els llums de Nadal en una de les vies d’accés a la Fira de Santa Llúcia de la Catedral:

“Hi ha la tradició de guarnir la Catedral, però s’hi accedeix per un lloc fosc… És lògic que s’encarrili i que la gent visqui el Nadal no només quan hi arriba, sinó també quan hi entra.”

Garlandes cada 30 metres

De moment no han transcendit gaire detalls de com seran els llums. Les úniques indicacions que dona el concurs de l’Ajuntament és que s’hauran d’instal·lar garlandes cada 30 metres o menys, fet que suposa un total de 43 garlandes com a mínim. També se sap que l’enllumenat ocuparà tot el llarg de la via Laietana, des de la plaça d’Urquinaona i fins al passeig de Colom.

via Laietana

El finançament, a càrrec de l’Ajuntament

Segons la documentació a la qual ha pogut accedir betevé, el pressupost municipal és de 30.000 € sense IVA (36.300 € si s’hi suma el 21 % d’impostos). Fonts del consistori consultades per betevé asseguren que l’Ajuntament assumirà la totalitat del finançament, tal com demana l’Associació de Veïns i Comerciants de Via Laietana.