Fira de Consum Responsable 2019

La cinquena Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària tanca aquest dimarts 31 de desembre i es consolida com una de les activitats del Nadal a la ciutat. Prop de 75.000 visites i més de 130.000 euros en vendes fiancen aquesta proposta que ha durat tres dies menys. Segons l’Ajuntament, aquestes xifres demostren que la fira és un suport important per a l’àmbit de l’economia social i solidària de la ciutat. Durant 10 dies hi han participat més de 60 entitats i empreses.

Emergència climàtica, el focus d’enguany

La fira d’aquest Nadal ha volgut transmetre que amb el consum responsable es poden fer una ciutat i un planeta habitables. Al voltant de 3.500 persones han participat en les dinàmiques per descobrir com mitigar l’emergència climàtica. S’han organitzat més d’una cinquantena d’activitats, entre elles una iniciativa que convidava cada participant a omplir una targeta on expressar què fer en la vida quotidiana per canviar el consum i no el clima. Amb totes les propostes s’ha fet una exposició col·lectiva per expressar els propòsits del consum responsable per al 2020.

Mercat nadalenc d’estil centreeuropeu

Com ja és tradició des del 2015, la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària pren la forma dels mercats nadalencs centreeuropeus amb una quarantena de casetes de fusta, posant l’èmfasi en oferir productes per als regals nadalencs que estimulin el consum responsable i potenciar entitats barcelonines d’economia social i solidària. Per al comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària, Álvaro Porro, el Nadal “és clarament un moment de decisions de consum i justament el consum és a la base del canvi climàtic”.