Els aldarulls d’aquest divendres han estat els més greus des que va sortir la sentència. Una de les zones més afectades va ser la plaça d’Urquinaona, on es van concentrar els moments de més tensió. Els desperfectes per la batalla campal ja eren ben visibles divendres a la nit, i aquest matí la zona ha intentat recuperar la normalitat. Tot i això, hi ha parts de les voreres que no tenen panots perquè van ser arrencades pels manifestants. L’asfalt també està malmès a causa de les barricades i els incendis.

Els incidents també van afectar diferents establiments. Algunes oficines bancàries han despertat amb pintades, amb vidres trencats i caixers amb les pantalles totalment inutilitzables.

caixers destrossats barcelona

Molts comerços, preveient que hi podria haver aldarulls, van decidir no obrir o tancar al migdia. Tot i això, algunes botigues s’han despertat amb aparadors trencats. És el cas de locals situats a prop de la Prefectura Superior de Policia, a la via Laietana. Alguns dels comerços més afectats, però, han estat al carrer de Pelai. En algun cas, segons els responsables dels comerços, s’hi han produït robatoris.

aldarulls destrosses divendres barcelona

La majoria de comerços intenten tornar a la normalitat, però aquesta tarda hi ha convocada una altra manifestació a la plaça d’Urquinaona en rebuig a la violència policial. Per això, la Guàrdia Urbana de Barcelona, a través de Twitter, recomana als botiguers propers a aquesta zona, que tanquin.

El consistori ha assegurat que s’han destinat 60 equips i 140 operaris per retirar la runa i el mobiliari urbà destrossat, sobretot, a la via Laietana i la plaça Urquinaona, epicentre dels disturbis de divendres a la nit.

Ja se supera el milió i mig d’euros en desperfectes

Segons la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, el valor dels desperfectes durant tots els dies de protestes ja supera el milió i mig d’euros.

En aquest sentit, l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, s’ha mostrat contundent davant els aldarulls i ha exigit que es posi punt final a la situació. “Això no pot seguir així. Barcelona no s’ho mereix”, ha dit Colau.