L’encesa de llums de Nadal de Barcelona 2019 ja ha arribat i aquest dijous a la tarda ha donat la benvinguda a les festes. La cita és el punt d’inici de la campanya comercial, malgrat que aquest any no coincideix amb la Shopping Night, i ha encetat un seguit d’activitats de Nadal a Barcelona repartides per diferents indrets de la ciutat. L’espectacle de l’encesa de llums 2019 ha tingut lloc a Sant Andreu, a la plaça de Can Fabra, i l’ha dirigit Dagoll Dagom. La companyia teatral ha creat un musical en què els protagonistes han estat personatges de contes.

Aquest conte ha explicat la història d’un poble que es queda a les fosques. La Por vol destruir les il·lusions dels habitants del poble, moment en què apareix la Clara per buscar una solució. Personatges com la Caputxeta Vermella o la Ventafocs l’ajuden a vèncer la Por i acabar amb la foscor. Ha estat en aquest moment quan el públic ha encès les llanternes dels seus telèfons mòbils, ha arribat la llum a l’escenari i hi ha pujat l’alcaldessa, Ada Colau. La Lírica de Sant Andreu i el públic han cantat ‘De les tristors en farem llum’, música amb la qual s’han encès els llums de Nadal de la plaça de Can Fabra i també els de la resta de Barcelona.

En una intervenció molt breu, Colau ha demanat als assistents que gaudeixin del Nadal. “Estimeu-vos molt, sortiu als carrers i les places, cuideu les persones que estimeu i cuideu també la ciutat. Visca el Nadal, visca Sant Andreu i visca Barcelona!”, ha dit l’alcaldessa.

L’espectacle de Dagoll Dagom, sencer

Llums de Nadal fins al 6 de gener

Des d’aquest dijous, estels, papallones i altres motius posen claror als carrers de la ciutat fins al 6 de gener. Aquest 2019 hi ha novetats destacades: la Via Laietana s’il·luminarà amb garlandes ─només en va tenir l’any 2014─ i la plaça d’Urquinaona, escenari de les protestes contra la sentència del procés, també tindrà llum. Il·luminació a banda, enguany el Port Vell s’estrena com a escenari nadalenc amb un mercat a la plaça del Portal de la Pau.