La plaça d’Urquinaona tindrà llums de Nadal com a símbol de la recuperació després dels aldarulls per la sentència del procés. Així ho ha anunciat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, durant l’entrega dels Premis Comerç de Barcelona. La mesura suposa un “esforç organitzatiu pressupostari” que assumeix el govern municipal. “Ho farem com a símbol de la voluntat de reeixir, de tornar a lluir orgullosa la voluntat de ser una ciutat de pau, convivència i concòrdia“, ha dit Collboni.

Tot plegat arriba després que fa un mes s’anunciés que la via Laieana tornarà a tenir llums de Nadal per segon cop a la història. Els comerciants del passeig de Gràcia, un altre dels punts afectats pels disturbis postsentència, van anunciar que invertirien 50.000 euros més en llums de Nadal. Van dir que aquesta campanya de Nadal ha de ser “especialment intensa després d’uns dies molt complicats“.

Colau valora el teixit comercial

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha apuntat que el comerç de la ciutat ajuda a “teixir comunitat”. I ha afegit: “En moments especialment difícils com els que vivim és quan es valora més tenir un teixit comercial ric, distribuït entre tots els barris. En moments d’angoixa i incertesa, tenir el teixit de proximitat que té Barcelona és el que ens permet ser resilients i enfrontar qualsevol repte”.