A la 1.02 h a l’Hospital de Sant Pau ha nascut la Juno. És el primer nadó barceloní del 2020 i ha pesat 3,222 quilos. Ha arribat gairebé una hora més tard que el primer de Catalunya, l’Aleix, que ha nascut a les 0.04 h a l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa.

La Juno ha nascut després d’un part molt llarg. De fet, l’Emma, la seva mare, sortia de comptes el 19 de desembre. Tot i l’espera, assegura que néixer el 2020 “té moltes coses bones”. Sobretot, pel que fa a la baixa de paternitat. L’Àngel, el pare de la Juno, podrà fer ús del nou permís de paternitat que entra en vigor l’any 2020 i que els permetrà allargar el temps de la petita a casa. Asseguren que volen “allargar tot el possible el moment d’entrar a la guarderia, si és possible fins al setembre”. 

En dues proves pilot de l’Hospital de Sant Pau

L’Emma ha estat una de les mares participants en una de les actuals proves pilot de l’hospital barceloní. Passats uns dies d’haver sortit de comptes, els metges van recomanar-li la inducció del part. Un mètode que consisteix a introduir un globus al canal vaginal amb la intenció de provocar el naixement del nadó.

Dilluns al vespre va acudir a les infermeres per a la inducció i ho van fer deixant-la tornar a casa a descansar fins el moment definitiu del part. Fins ara, les futures mares eren ingressades a l’hospital. Ella assegura: “Descansar al meu llit va ser una gran ajuda”. Finalment, dimarts a la nit va ingressar a la planta fins a donar a llum a gràcies a la pràctica de la cesària a primera hora de la matinada de dimecres.

D’altra banda, la Juno ha pogut passar les primeres hores de vida en un collit que fa unes setmanes que s’utilitza a l’hospital. Consisteix en un bressol dissenyat per encaixar-se als llits de les habitacions de l’hospital. L’objectiu és afavorir el contacte de pell amb pell entre la mare i la criatura després del naixement. Avui dia l’hospital disposa de quatre d’aquests bressols i espera poder ampliar la xifra de cara als mesos vinents.