Barcelona ha rebut el 2020 sense incidències importants en les múltiples festes que s’han repartit per tota la ciutat. Així ho ha explicat el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, que aquest dimecres al matí ha fet balanç de la nit de Cap d’Any. Segons Batlle, “la nit ha estat animada, però tranquil·la” i ha volgut agrair tant la feina de tots els cossos de seguretat i serveis implicats —neteja i transports públics— com també el civisme de tots els ciutadans, que han donat la benviguda al nou any des de diversos punts de la ciutat. De fet, ha afegit que ha estat per aquests dos factors que la nit ha estat un “èxit”.

Les poques incidències que hi ha hagut són les típiques d’una vigília de festa i, en aquest sentit, Albert Batlle espera que aquesta sigui la tònica que es mantingui en les celebracions de tot aquest any nou. Pel tinent d’alcalde de Seguretat, aquesta nit Barcelona ha enviat “una imatge meravellosa” amb la festa celebrada a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, de la qual estan “molt orgullosos”. Un altre dels epicentres destacats d’aquesta celebració ha estat a la plaça de Catalunya; en aquest punt, segons xifres de l’Ajuntament, s’hi han aplegat 2.000 persones per donar la benvinguda al 2020.

Les xifres de sinistralitat

Aquesta nit, a la ciutat hi ha hagut 18 accidents de trànsit: 11 sense ferits i set en què sí que n’hi ha hagut. En cap cas però, es tracta de víctimes greus i segons el tinent d’alcalde, són xifres semblants a les que hi ha qualsevol cap de setmana.