Els llums de Nadal s’encendran durant més hores aquest 2019 respecte a l’any anterior. La regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, ha detallat en la Comissió d’Economia que l’Ajuntament ha pactat amb el sector un nou horari perquè els llums de Nadal s’encenguin 257 hores en la propera campanya comercial. La il·luminació s’encendrà el dijous 28 de novembre, el dia abans del Black Friday, fins al 6 de gener. L’horari pactat és de les 17.30 h fins a la mitjanit.

Tal com va avançar betevé, Ballarín ha explicat que l’Ajuntament finançarà els llums de Nadal a la via Laietana. La regidora també ha detallat que s’està estudiant la possibilitat d’il·luminar alguna façana durant la campanya de Nadal amb el suport d’operadors privats, però no ha detallat quins edificis. El que no es recuperarà és la pista de gel. “Forma part del passat”, ha dit Ballarín, que ha anunciat un reforç de les activitats a la plaça de Catalunya.

Els detalls sobre el Nadal a Barcelona s’han avançat en un debat en la comissió a instàncies de JxC, que ha demanat un punt d’inflexió respecte a anys anteriors. La proposta s’ha aprovat per unanimitat. Tots els grups han coincidit a reclamar més il·luminació per promoure el comerç de proximitat. Ballarín ha explicat que la campanya de Nadal es planifica des del gener i que enguany no hi ha hagut temps de replantejar-la tota. De cara al 2020 s’espera introduir-hi més canvis.