L’avinguda de la Reina Maria Cristina ha repetit com a escenari per acomiadar l’any i donar la benvinguda al 2020 amb llum, música i foc. Per segon any consecutiu, la companyia francesa Groupe F ha estat la responsable de l’espectacle dissenyat per a aquesta nit màgica.

94.000 persones, segons ha informat l’Ajuntament, s’han concentrat a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Els qui hi han arribat més aviat han pogut gaudir de la primera part de l’espectacle, un muntatge darrere de la Font Màgica de Montjuïc que ha començat a les 21.30 h. El moment fort, però, ha arribat 12 minuts abans de l’inici oficial de l’any. El muntatge proposava, d’una banda, acomiadar els 12 mesos del 2019, que s’evocaven amb un recorregut per 12 indrets del món. De l’altra, donar la benvinguda a l’any entrant amb 12 desitjos, un per cada mes, amb imatges evocatives del món natural.

En total, s’ha utilitzat una tona i mitja de pólvora a partir de 5.000 llançaments de pirotècnia. A més, diversos ballarins han interpretat uns personatges lumínics que s’han passejat de l’inrevés amb unes tirolines. Després, s’ha donat pas a les campanades i molts dels assistents entre el públic no han oblidat portar el raïm per seguir la tradició. A continuació, els assistents han continuat la celebració en d’altres punts de la ciutat.

El director artístic de l’espectacle és Christophe Berthonneau i ha estrenat una banda sonora original a càrrec de Scott Gibbon. La companyia, Groupe F, és un dels referents internacionals en espectacles de gran format. En el currículum té la inauguració dels jocs de Rio i del Louvre d’Abu Dhabi, o les celebracions de la nit de Cap d’Any de Londres durant sis anys consecutius.