La imatge de les primeres hores de dia del 2020 a la ciutat ha estat l’habitual: carrers pràcticament buits i poc trànsit. A primera hora del matí, encara es veia força gent tornant a casa després d’una nit de celebració llarga.

Tot i això, molts barcelonins aprofiten la calma als carrers per sortir-hi, especialment els que no van celebrar en excés la nit de Cap d’Any. La majoria ho fan per passejar tranquil·lament per les vies més amples de la ciutat, com l’avinguda Diagonal o la Meridiana. Els més responsables, per fer exercici al carrer i potser fer baixar els àpats de Nadal a l’aire lliure, sobretot avui, quan la majoria de gimnasos tanquen. I els més valents, fins i tot, han aprofitat la jornada per banyar-se al mar de la Barceloneta en el popular primer bany de l’any.

Llegir o prendre el sol

A la plaça de Josep Antoni Coderch, al barri del Fort Pienc, hi ha una biblioteca a l’aire lliure on es pot llegir o jugar a jocs de taula. Aquest matí, l’ambient era com el de pràcticament qualsevol dia festiu. El Juan Antonio és un home jubilat que es prepara per entrar a la universitat per estudiar ciències polítiques i acostuma a anar cada matí a la Biblioteca el Clot – Josep Benet. Com que avui és festiu i era tancada, ha decidit estudiar durant el matí a aquesta plaça. “Com que ahir no vaig sortir, he aprofitat per venir aquí tranquil·lament. I més amb el dia que fa”, ens explica.

Perquè els primers dies del 2020 estaran marcats pel fred, però també per molt de sol. I s’ha notat als carrers ja en la primera jornada de l’any. No només molta gent ha aprofitat el bon temps per sortir a fer un tomb, sinó que d’altres directament han sortit a prendre el sol. És el cas de la Sílvia, que diu que “he cregut que era una bona idea començar l’any llegint un llibre al sol”, mentre seu a una de les gandules d’aquesta plaça.