Molts restaurants de la ciutat tenen plena la nit de Cap d’Any des de fa mesos. És el cas del Parellada Fonda, on al llibre de reserves ja no queden pràcticament espais buits des del setembre. En aquest establiment, aquest dimarts al matí el ritme a la cuina ha estat frenètic perquè els més de 130 comensals ho trobin tot a punt. Eugènia Sanllehí, la cap de comunicació, explica que es tracta de l‘única nit de l’any en què el Parellada Fonda no té servei de carta. Sanllehí explica que aposten per un menú tancat de 75 euros amb sis entrants, sis plats principals a banda d’un aperitiu i les postres.

També al restaurant Cadaqués han optat per fer un menú degustació de 120 euros a base de producte fresc de la Llotja de Barcelona i de la de RosesIñaki Viñaspre, xef i fundador del Grup Sagardi, també ha assegurat aquest divendres que ho tenien pràcticament ple.

Campanades personalitzades

Una de les tradicions més emblemàtiques de la nit de Cap d’Any són les campanades a la mitjanit. En el cas del Parellada Fonda, expliquen que el xef i un cambrer sortiran amb una olla i les faran sonar. És una tradició a la qual, aquest any, sumaran la música en directe d’un piano i una bateria. En el cas del Cadaqués no hi haurà música, però també faran sonar les 12 campanades amb unes olles.

Ocupació hotelera

L’alta demanda de restaurants per celebrar la darrera nit de l’any també té una correspondència en el sector hoteler. En el cas de l’Hotel Banys Vells, aquest divendres tenien una ocupació pràcticament del 100 %, especialment de turistes provinents de França i Nord-amèrica.