El lliurament anual d’estrelles Michelin ha premiat la restauració de Barcelona amb quatre noves estrelles Michelin en una gala celebrada aquest dimecres a la nit a Lisboa. El restaurant Cocina Hermanos Torres ha obtingut dues estrelles Michelin. El projecte personal dels bessons al barri de les Corts aconsegueix entrar al palmarès només quatre mesos després d’obrir. També han guanyat una estrella dos restaurants més de Barcelona: l’Oria, de Martín Berasategui, i La Barra de Carles Abellán.

Els germans Torres continuen al club dels restaurants amb estrella, i han aconseguit endur-se les dues que tenien al Dos Cielos de l’Hotel Melià, local que va tancar, al seu nou restaurant Cocina Hermanos Torres. La nova aposta gastronòmica dels cuiners bessons Sergio i Xavier Torres és a les Corts, a una nau industrial del carrer del Taquígraf Serra. Els dos germans s’han mostrat agraïts i satisfets per aquest reconeixement.

“Hem fet un projecte titànic, un somni, i ha estat premiat per l’esforç que hi ha al darrere.”

Dues estrelles noves més

La cuina marinera de La Barra, de l’ex-Bulli Carles Abellán, ubicat a la Barceloneta, i l’Oria, del xef basc Martín Berasategui, situal al “hall” de l’Hotel Monument del passeig de Gràcia, van guanyar la seva primera estrella Michelin. Els dos xefs ja n’havien guanyat per altres restaurants, però no s’ho esperaven en aquesta ocasió. Carles Abellán ha confessat que està il·lusionat i sorprès perquè ha aconseguit una estrella amb un local sense taules.

A l’escenari de la gala Michelin també hi van pujar els xefs catalans que es mantenen al podi dels restaurants més reconeguts amb la tercera estrella: el mateix Berasategui, Jordi Cruz per l’ÀBaC i els germans del Celler de Can Roca.

Un altre restaurant català, el Terra de S’Agaró, també ha guanyat la seva primera estrella.

La cuina catalana també perd estrelles

La cuina catalana ha constatat la pèrdua de les tres estrelles del Sant Pau, de Carme Ruscalleda, per tancament. També perd l’estrella per tancament el Roca Moo, situat a l’Hotel Omm Barcelona. Per últim, també ha perdut l’estrella que tenia el Nectari, del carrer de València, i el Cinc Sentits, que després de 14 anys al carrer d’Aribau s’ha traslladat al carrer d’Entença. Els propietaris d’aquest últim expliquen que la guia Michelin no ha pogut visitar el nou local abans de tancar l’edició de 2019, però confien que podran recuperar l’estrella el 2020.