El projecte de formació neix amb el nou restaurant dels xefs. Dissenyat per Carlos Ferrater i Borja Ferrater, de l’estudi d’arquitectura OAB (Office of Architecture in Barcelona), ha suposat una inversió de dos milions d’euros. Ja es poden fer reserves al web del restaurant. “Una nau industrial a les Corts preciosa, hem fet les cuines al mig, les taules al voltant. Al darrere les cuines de preparació per fer gaudir la gent una experiència única”, explica Javier Torres. El restaurant suposa fer realitat “un vell somni que tenim des de petits quan vam aprendre a cuinar al costat de la nostra àvia Catalina”. Una màgia que volen transmetre amb un espai articulat al voltant de la cuina: “És una cuina amb taules, no un restaurant amb cuina”. Espai per a 70 comensals que estaran situats a tocar de tres de les nou cuines que hi haurà: “Podran veure en directe el procés d’elaboració del producte”, diu Sergio Torres.

L’establiment tindrà un menú gastronòmic i carta. El lema: “Rebre, acollir i compartir”, diuen els xefs. Continuaran donant molta importància “al gust, al producte, a l’estètica” i desenvoluparan la cuina que ja no podien fer al Dos Cielos, “que se’ns ha quedat petit, ja no podíem créixer més”.

El restaurant Cocina Hermanos Torres vol unir esforços i coneixements amb la UAB perquè La nau dels somnis sigui també un laboratori d’investigació i innovació. S’impulsaran cursos especialitzats en comunicació, gastronomia, salut i tecnologia dels aliments. Els cursos s’impartiran de forma presencial, semipresencial i en línia. Segons José Manuel Pérez Tornero, director del Gabinet de Comunicació i Educació de la UAB, l’objectiu és que els joves talents “vegin en la gastronomia un element de transformació del món”.