L’associació veïnal Fem Sant Antoni denuncia que les terrasses del barri treuen cada vegada més espais als vianants. És l’exemple del bar que hi ha a la cantonada del carrer d’Urgell amb el de Floridablanca. Té permís per tenir a la terrassa fins a cinc taules, però, aquest diumenge al matí, en tenia una de més, sis. Des de Fem Sant Antoni asseguren que és una pràctica habitual, no només en aquest bar, sinó en molts altres. Barbara Vilela de Fem Sant Antoni denuncia l’avarícia dels comerciants:

“El principal problema és la cobdícia dels bars i restaurants. Intenten ampliar al màxim la seva zona de terrasses, deixant sense espai públic els veïns”

Asseguren que han augmentat el nombre de taules, que les col·loquen més separades que abans i que, en molts casos, han instal·lat bancs per als fumadors a les façanes dels restaurants que també ocupen espai. Critiquen que la gent no pot passar i que les persones amb algun tipus de discapacitat encara tenen més dificultats per moure’s per la zona.

Una altra problemàtica habitual a l’avinguda de Mistral és trobar-se bancs gairebé dins de certes terrasses. Quan despleguen els tendals i col·loquen les taules, els veïns es queixen que no hi pot seure ningú.

“L’Ajuntament s’ha doblegat davant del Gremi de Restauració”

Diuen que l‘origen del problema és l’última modificació de la normativa municipal de terrasses que es va fer a principis d’any i que la consideren més permissiva. Ara, per exemple, no cal deixar lliure el 50 % de la vorera i tampoc és necessari tenir la terrassa davant del local. Els veïns, però, asseguren que igualment s’està incomplint l’ordenança. Afirmen que els responsables dels negocis abusen de la normativa.

També es queixen de certa permissivitat per part del consistori. “La Guàrdia Urbana ve quan se li truca, després d’insistir, i, si hi ha més taules del compte, li requereixen que les tregui, però és el peix que es mossega la cua i qui no diu que al cap de mitja hora, quan marxen, la tornin a posar” afirma Jordi Camina de Som Paral·lel. Demanen que el consistori escolti les demandes dels veïns i asseguren que: “l’Ajuntament s’ha doblegat davant del Gremi de Restauració”.