La pastisseria Natcha va obrir el primer local al carrer Galileu ara fa 60 anys.Un negoci impulsat per l’Isidre Massagué, pastisser, i la seva dona, Rosa Riba, que despatxava. Aviat van veure que en aquell local no tindrien gaires oportunitats per fer créixer el negoci i al cap de 10 anys d’haver obert van decidir traslladar-se a l’avinguda de Sarrià, 45, on continuen fins avui dia.

L’Isidre i la Rosa ara ja estan jubilats. El relleu del negoci l’ha agafat una de les seves filles, la Marta Massagué, que assegura que per ella l’aniversari és un moment molt important: “60 anys a Barcelona és molt, que ells estiguin aquí, que hagin lluitat per tirar endavant i que jo pugui continuar”.

El bombó de músic, patentat

Massagué assegura que la recepta d’alguns productes —com la crema, els brioixos o el pa de pessic— és la mateixa des de fa 60 anys. En canvi, han innovat amb la creació dels pastissos i d’alguns productes propis, com el bombó de músic, que els fan amb xocolata de gairebé el 80% de cacau i fruita seca acabada de torrar.  Cadascun porta una avellana, una ametlla, una nou i una pansa i els fan cada setmana perquè els ingredients conservin la millor qualitat. Han tingut tant d’èxit que fins i tot els han patentat.

Mones monumentals

El més conegut de la pastisseria Natcha són probablement les mones monumentals. La primera mona que va fer l’Isidre era un poble amb el seu tren, que fins i tot tenia fanals amb llum i aigua per a la màquina a vapor del tren. També va fer el parc d’atraccions del Tibidabo, la Vall de Núria nevada o algunes figures de la Guerra de les Galàxies a mida natural.

Un pastís solidari pels 60 anys

Per celebrar els 60 anys han creat un pastís solidari. Tots els beneficis de la venda d’aquests pastissos —que els fan de diferents mides, fins i tot individual— s’entregaran a la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia. El pastís es podrà comprar fins a finals d’aquest any.