Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch van treballar durant molts anys al mític restaurant El Bulli. Quan va tancar, els tres xefs van decidir obrir un negoci propi: primer ho van fer a Cadaqués, amb el Compartir, i uns anys més tard a Barcelona, amb el Disfrutar.

Premis del restaurant Disfrutar

Acaben de quedar primers de nou a la guia Macarfi, un premi que se suma als reconeixements que fa anys que acumulen, com dues estrelles Michelin (dimecres 21 sabrem si les conserven o si n’aconsegueixen la tercera) i tres sols a la Guia Repsol. Enguany, a més, han passat del lloc 55 dels premis The World’s 50 Best Restaurants a ocupar el número 18 d’aquest rànquing mundial. Els tres xefs atribueixen aquesta fita a la seva constància i permanent set per innovar.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Els restaurants de Barcelona amb estrelles Michelin (mapa)” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/economia/mapa-restaurants-estrelles-michelin-barcelona-2/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

L’herència d’El Bulli

Aquest restaurant de l’Eixample va apostar pel menú degustació des del principi, però amb la idea de fer cuina moderna, no d’avantguarda. Va ser al cap d’uns anys que els tres xefs van voler tornar a la creativitat que havien après a El Bulli.

Cada any creen uns 250 plats que formen part dels dos menús degustació que ofereixen. El menú clàssic inclou plats que ja formen part de la història del restaurant, com el sandvitx de gaspatxo, les olives Disfrutar, el rovell d’ou cruixent amb gelatina de bolets o els macarrons de gelatina a la carbonara.

Recepta

L’Eduard Xatruch ens explica com s’idea i s’elabora el plat de Cor de nou verda i tendra amb formatge idiazabal maridat amb sidra. L’Eduard ha escollit aquesta seqüència de plats per definir l’essència del Disfrutar: una cuina de reflexió, diferent, amb sorpresa, amb gustos molt definits i que aporta coses noves.