Carme Ruscalleda xef Sant Pau
(ACN) La xef Carme Ruscalleda ha anunciat el tancament del Restaurant Sant Pau, a Sant Pol de Mar, després de 30 anys de servei. L’icònic restaurant maresmenc, obert el 1988, des de que l’any 1991 va entrar a la galàxia Michelin no ha deixat de créixer. Als 90 va rebre la primera i segona estrella i des del 2006 el Sant Pau era un dels pocs restaurants al món amb tres estrelles Michelin.

Després de 50 anys de carrera, Ruscalleda explica que ha arribat el moment de tancar aquesta història d’èxit i reorientar el seu futur professional al costat de la seva parella, Toni Balam, que l’ha acompanyat, també professionalment, al llarg d’aquest mig segle de carrera. “Abans de perdre la il·lusió i la força hem de tancar la història i mantenir la il·lusió per continuar”, explica.

Ruscalleda avisa que el tancament del Sant Pau “no és una jubilació”, ja que manté els seus compromisos amb el restaurant homònim de Tòquio i el Mandarín Oriental de Barcelona. La xef, però, centrarà els seus esforços a dotar de contingut el Departament Cuina Estudi amb què, per exemple, durant aquests mesos de juliol i agost obre un “restaurant pop-up” a l’Odyssey de Montecarlo.

L’últim sopar, el 27 d’octubre

L’últim servei del Sant Pau serà el 27 d’octubre, que ja està “ple i amb llista d’espera”. A partir d’aquella data, el Sant Pau tancarà portes per tornar a obrir, en un futur, reconvertit. La filla de Ruscalleda i Balam heretarà el local per convertir-lo en un altre negoci. El Sant Pau, però, ja serà història.