Després de 50 anys de carrera, Ruscalleda explica que ha arribat el moment de tancar aquesta història d’èxit i reorientar el seu futur professional al costat de la seva parella, Toni Balam, que l’ha acompanyat, també professionalment, al llarg d’aquest mig segle de carrera. “Abans de perdre la il·lusió i la força hem de tancar la història i mantenir la il·lusió per continuar”, explica.
Ruscalleda avisa que el tancament del Sant Pau “no és una jubilació”, ja que manté els seus compromisos amb el restaurant homònim de Tòquio i el Mandarín Oriental de Barcelona. La xef, però, centrarà els seus esforços a dotar de contingut el Departament Cuina Estudi amb què, per exemple, durant aquests mesos de juliol i agost obre un “restaurant pop-up” a l’Odyssey de Montecarlo.
L’últim sopar, el 27 d’octubre
L’últim servei del Sant Pau serà el 27 d’octubre, que ja està “ple i amb llista d’espera”. A partir d’aquella data, el Sant Pau tancarà portes per tornar a obrir, en un futur, reconvertit. La filla de Ruscalleda i Balam heretarà el local per convertir-lo en un altre negoci. El Sant Pau, però, ja serà història.