Cruz assegura que no s’esperava rebre aquest any la tercera estrella, sobretot perquè fa només una edició que el Lasarte va esdevenir el primer restaurant amb aquesta distinció a Barcelona. “Només l’1 % dels que reben estrelles aconsegueixen la tercera. És l’Olimp, és tocar el cel de la cunia amb les mans”, ha explicat el xef de l’ABaC a betevé.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Mapa dels restaurants amb estrella Michelin 2019″ style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/estils-de-vida/restaurants-estrella-michelin-barcelona-2019/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

També ha valorat com quelcom “lògic” que Barcelona cada any que passi sumi més estrelles Michelin. “És una ciutat oberta al món, amb turisme de qualitat i gastronòmic, amb producte bo i cuina tradicional i moderna. Si això li sumes cuiners mig ‘pirats’, el resultat ha de ser sumar estrelles Michelin”, ha argumentat Cruz.

En la línia de Cruz, Oriol Castro, un dels xefs del restaurant Disfrutar, que ha aconseguit aquest any la segona estrella, creu que la pluja de reconeixements aquest any ajuda a posicionar la ciutat: “Estem creant un circuit molt important on quan més siguem millor. No hem de pensar en la competència sinó en la nostra força conjunta”.

Després de les cinc noves estrelles d’ahir i la que ha perdut el Céleri, que està de trasllat, Barcelona es queda amb 31 estrelles repartides en 23 restaurants. A més de l’ABaC i el Disfrutar, el Dos Cielos ha aconseguit la segona, l’Enigma la primera i el Caelis recupera la que havia perdut després de canviar de local. Aquest interactiu situa tots els restaurants amb estrella de Barcelona.