La ciutat de Barcelona s’il·luminarà el 26 de novembre amb un espectacle de dansa sobre les trobades familiars durant les festes. ‘Covinal’, de la companyia Sol Picó, és un homenatge a la ciutadania, els professionals que han estat a primera línia, als qui ho han viscut sols, grans i petits. Hi participaran 15 intèrprets, nou ballarins i sis músics que es mouran per les façanes de la plaça Comercial (El Born Centre de Cultura i Memòria). L’encesa de llums de Nadal per Sol Picó es podrà veure en directe per betevé. La coreògrafa Sol Picó que dirigeix aquest espectacle vol que representi l’esperança que tot anirà bé.

‘Covinal’ és una mescla entre covid i Nadal. És l’espectacle que es farà per l’encesa de llums de Barcelona i reflexiona sobre el que ens ha passat, de la crida a les ganes que tenim tots d’ajuntar-se, de celebrar, d’estar al voltant d’una taula, de veure la llum, d’estar tots junts, d’abraçar-se, i de totes aquestes coses que pensàvem que eren tan fàcils de fer i que ara són tan complicades.

Sol Picó: “S’està més segur dintre el teatre que a casa”

El món de la cultura i les arts en viu ha tornat a obrir portes des d’aquest dilluns. Cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts ja poden tornar a oferir els seus espectacles en viu amb un 50 % de l’aforament. També continuen oberts museus, biblioteques i sales d’exposicions, però el límit passarà al 50 %. La majoria d’espais culturals de la ciutat ja estan anunciant aquests dies la represa de la seva activitat. Sol Picó, l’encarregada d’encendre els llums d’aquest Nadal, espera que el públic torni a les sales sense cap problema perquè considera que és un espai completament segur: “S’està més segur dintre el teatre que a casa”.

Sol Picó, ‘Malditas plumas’

Sol Picó ha vist com l’estrena de l’espectacle ‘Malditas plumas’ al Teatre Nacional de Catalunya s’ha posposat dues vegades com a conseqüència de la covid-19. A ‘Malditas plumas’ Sol Picó fa una picada d’ullet al Paral·lel dels anys 20 i presenta un cabaret futurista. L’estrena a Catalunya de l’últim treball de la coreògrafa Sol Picó es podrà veure de moment el 8 de desembre a El Canal de Salt. L’artista va estrenar fa unes setmanes l’espectacle a Madrid mentre a Barcelona es va cancel·lar.    

Crec que no s’ha escoltat suficient al sector cultural. Crec que s’haurien pogut prendre altres mesures no tan estrictes perquè aquest anar endavant i endarrere ha sigut molt bèstia. Venia d’estrenar a Madrid i, després, arribar aquí i no puc estrenar, llavors veus les xifres, no ho acabo d’entrendre.