pista patinatge
Foto: Vicente Zambrano González

Els comerciants del passeig de Gràcia han demanat permís a l’Ajuntament per instal·lar una pista de patinatge durant aquesta campanya de Nadal 2020 per incentivar les vendes. Seria una pista amb una superfície plàstica, però que ofereix un lliscament similar al d’una pista de gel i que, en canvi, no genera cap consum energètic. La intenció és situar la pista de patinatge als Jardinets de Gràcia. 

La sol·licitud la va presentar fa un mes l’Associació d’Amics del Passeig de Gràcia al districte, i encara no ha rebut resposta. Segons el president de l’entitat, Lluís Sans, hi ha diversitat d’opinions al govern sobre la conveniència o no d’instal·lar-la, i això n’està endarrerint l’autorització. “Estem indignats”, assegura Sans. La intenció dels comerciants és poder obrir la pista coincidint amb el pont de la Puríssima.

El funcionament de la pista de patinatge es faria a través d’una aplicació de mòbil, on els ciutadans podrien reservar hora. L’any passat, per Nadal, Barcelona va disposar de fins a tres pistes de gel per patinar durant les festes.

Història de les pistes de gel a Barcelona

Barcelona va tenir durant 5 anys una pista de gel a la plaça de Catalunya coincidint amb la campanya de Nadal. ‘Bargelona’, que era el nom de la pista, era una iniciativa de la Fundació Barcelona Comerç. Amb l’arribada, però, d’Ada Colau a l’alcaldia, la mateixa alcaldessa la va descartar al considerar que era «poc sostenible en termes econòmics i ambientals. L’any següent, la pista es va ubicar a l’Hospitalet però no va assolir el mateix èxit de públic.

Una altra de les pistes de gel clàssiques a la ciutat durant molts nadals va ser la de Pedralbes Centre. De fet, va ser la primera pista a l’aire lliure que es va instal·lar a Barcelona, emulant la famosa pista de Rockefeller Center, a Nova York. Aquesta pista es va posar en funcionament el 2009 i es va fer cada any fins al tancament del centre, el 2018. Al tancar la pista de Pedralbes Center, va agafar el relleu l’Illa Diagonal. Durant els últims dos anys aquest centre comercial també ha instal·lat una pista de gel al parc interior durant el Nadal.

més informació del Nadal 2020 a Barcelona